Hvad giver tandlægen studierabat på?

15 % eller 20 % studierabat hos tandlægen. Umiddelbart lyder det rigtig godt, men er der noget bestemt som du skal være opmærksom på, inden at du går helt i ”spare-mode”?

Hvor dyr er din tandlæge generelt?

En ting er hvad du får af studierabat i procent, en anden er hvilke priser som din tandlæge har. Du kan sagtens risikere at have en tandlæge som er 20 % dyrere end gennemsnittet, som så giver dig 20 % rabat – og set i forhold til at være hos en anden tandlæge, giver det jo ikke så meget mening. Så kan du lige så godt finde en tandlæge som har billigere priser, men så til gengæld måske giver 10 eller 15 % i rabat – det vil i hvert fald bedre kunne betale sig for dig. Et rigtigt godt råd, er derfor at sammenligne din tandlæges priser, med andre tandlæger i dit lokalområde. Hvem ved, måske finder du ud af, at det godt kan betale sig at tage en lidt længere tur på cyklen, i bilen eller med toget, den gang eller de par gange om året, hvor du skal til tandlægen.

Faste ydelser vs. frie ydelser

De offentlige myndigheder fastsætter en lang række af tandlægeydelser, som derved er ens fra tandlæge til tandlæge. Om du besøger en tandlægeklinik i København, eller en tandlæge i Aalborg, ændrer derfor ikke på at en tandrensning i skrivende stund koster 190,33 kroner. Dette er værd at bide mærke i, da tandlægerne ikke må konkurrere på disse priser, hvilket også indbefatter, at der ikke må gives studierabat eller andre former for rabatter på alle frie ydelser.

Læs også:  Afvigende Ytrer Nukara Om Tese Sådan Kommer Du I Gang Med Transport Af Paller

Men betyder det så at studierabat hos tandlægen er komplet nytteløst? Nej, bestemt ikke. Lad os dog først se et par eksempler på, hvor i København, som du kan få studierabat hos tandlægen:

  • Tandlægerne på Frederiksberg – 15 % rabat på frie ydelser, 50 % rabat på tandblegning. Beliggende centralt på Frederiksberg, tæt på metroen og flere større buslinjer.
  • Tandlægerne på Østerbro – 15 % rabat på frie ydelser, 50 % rabat på tandblegning. Beliggende i udkanten af Østerbro tæt på Hellerup. Bus 1A stopper ved døren, og Svanemøllen Station ligger kun få minutters gang væk.

En af de ting som sker for mange studerende, er at deres visdomstænder begynder at drille. Og her kommer studierabatten tit til nytte, da 10, 15 eller 20 procentens rabat reelt er noget som du kan mærke.